16 de novembre del 2010

Elvira Cambrils, El bes de l'aigua. Elvira Cambrils, Mira'm, Amor




Us recomane aquests dos llibres de la professora de Filosofia més magnífica que he tingut mai i ara a més escriptora de magnífics llibres com: Mira'm, Amor i El bes de l'aigua. Els he llegit tots dos fa ben poc i m'han agradat moltíssim. M'han engantxat! Us els recomane.

Mira'm, Amor. Els viatges i la literatura són els dos components principals de les narracions que recull aquest llibre: una lectora de Carlo Levi que es trasllada amb ferri cap a Èboli, una història d'amor adúlter que rememora en l'actualitat la viscuda entre Ulisses i calipso, Ulisses mateix recriminant als déus la seua fam de sang humana, O Alexandre Dumas de viatge per calàbria. Els protagonistes dels relats són homes i dones que naveguen impulsats per la força de l'Amor, una força primigènia que mou l'univers. La bellesa, el desig de coneixement i la compassió els acompanyen.
Premi Blai Bellver de Narrativa 2006, és una invitació a endinsar-se amb la força dels llibres pels mars del sud d'Itàlia, que són també l'escenari des poemes èpics clàssics i de les narracions mitològiques.

El bes de l'aigua. L'interès per l'escriptira valenciana Maria Cambrils defensora des drets de les dones al primer terç del segle XX, constitueix el punt de partida d'una recerca que ajudarà Maria Sendra a endinsar-se en la maduresa encarant les inseguretats personals en un món a la deriva. La resistència a la depredació urbanística, el temor per la pèrdua de la identitat cultural, la complexa relació entre amor i sexe, la qüestió feminista i la literatura acompanyen la protagonista en el recorregut pels esdeveniments històrics d'un poble de la Marina Alta durant la Segona República. La riquesa humana de personatges, com el metge Guitart, Maria Cambrils, el ti Fernando Sena, Antonio Abad o Pepa Pons, constitueix un calidoscopi de les inquietuds socials i polítique d'una època marcada per la il·lusió a pesar de les adversitats.

Un breu apunt sobre l'escriptora: Elvira Cambrils (Pego, 1955), professora de filosofia, s'inicia en l'escriptura creativa amb relats breus per la programa Graffiti de Ràdio Lliure (1985-88). Segueix amb escrits de divulgació filosòfica, cròniques de viatge i contes del programa Estirant el fil de Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). L'any 2006, el llibre de relats Mira'm , Amor (2007) guanya el premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva. Amb El bes de l'aigua s'estrena com a novel·lista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada