24 de novembre del 2010

L’extrema dreta torna a Benimaclet per dur la violència que no va trobar divendres



La manifestació organitzada per España 2000 passat divendres a Benimaclet va ser un nou fracàs en el seu historial; encara més clamorós que la seua recent visita al Cabanyal. Poc més de 30 persones es concentraren per desfilar per un barri que els va fer el buit en una barreja d'indiferència i por. I no només això, de nou es trobaren sense cap resposta dels col·lectius que ells qualifiquen de “violents”. Tal volta per això, molestos per no haver tingut cap ressò als mitjans valencians, el líder del partit i uns quants dels seus cadells tornaren ahir al lloc on no hi hagué crim passat divendres. Per tal de provocar-ho.

Eren les 21.30 hores quan el president d’Espanya 2000, José Luis Roberto, i unes deu persones més, entre ells, cinc reconeguts skinheads, van entrar al llar social Terra. Segons fonts presencials van ocupar estratègicament el local i es van situar en to amenaçant. Alguns dels membres d’este grup demanaren una cervesa mentre d’altres desafiaven als clients del bar, en eixe moment unes 12 persones. Els cambrers del bar es van negar a servir-los, conscients de la provocació, i van avisar la policia nacional.

En pocs minuts diverses unitats de la Policia Local i dels anti-disturbis es van presentar al local. Mentre arribaven i per a continuar amb la provocació, Roberto va demanar el full de reclamació per no servir-li la copa. Una vegada muntat l’espectacle i sense que es produira cap aldarull, malgrat les amenaces d’un cap rapat, els membres de l’extrema dreta van abandonar el local davant la passivitat policial que ni tan sols va identificar cap dels provocadors.

Per la seua banda, als veïns que van acudir a les portes del Terra avisats per les xarxes socials sí que els van demanar la seua documentació. De fet, dos joves van ser identificats. Fins i tot Roberto va abandonar el lloc saludant alguns dels policies que havien acudit al lloc. Després de l’actuació provocadora, el Terra va haver de tancar i hui els seus gestors presentaran una denúncia davant la comissaria per amenaces.

Cal recordar que El Terra va ser el punt més calent de la manifestació de l’extrema dreta al barri de Benimaclet el passat divendres 19 de novembre. La policia va obligar entrar al bar a un centenar de persones mentre els radicals d’extrema dreta (poc més de tres desenes convocades pel partit de Roberto) passaven per la porta provocant i insultant.

2 comentaris:

  1. Bonica, he llegit l'article i com que m'ha impactat molt he decidit contestar-te i de pas donar-li un poc més de publicitat escrivint un post al meu bloc. Gràcies per posar-lo. Una abraçada

    ResponElimina
  2. Gràcies Maria, la veritat és que és molt fort. Cada dia tinc més ràbia contra aquests energumens que no respecten ningú!Gràcies bonica per ajudar-me a difondre-ho.

    ResponElimina